Meglehetősen furán nézett ki a fejéből Odi, miután egy régi ismerőse igazán megsértődött rá, vagy nevezzük, aminek akarjuk, de a lényeg a lényeg, hogy tiltólistára lett téve egy őszinte kijelentése miatt.
- Mi van a férfiakkal mostanában? Azt mondják, hogy imádják, ha egy nő őszintén odamond nekik, aztán, amikor megkapják, hogy "Kedvesem, nem lesz olyan alkalom.", akkor rögtön nem örülnek annyira az őszinteségnek. - ecsetelte a történteket egy másik barátjának. Bár nem gondolt rá egész nap, de mégis időről - időre eszébe jutott, hogy vajon miért tette. Egyrészt azon gondolkodott, hogy miért mondta meg ilyen kerek-perec a barátjának, hogy nem fogja széttenni neki a lábát. Másrészt pedig azon, hogy ez miért döbbentette meg annyira a fickót. Hiszen egyébként is kevés esély volt rá, hogy találkozzanak, mégis ilyen szélsőségesen reagált a 100% nemre.
- Ez valami férfiúi hiúság lehetett? - kérdezte a barátját ismét, aki viszont nem tudta a választ. Nem értette ő sem, bár folyton azon gondolkodott, hogy vajon ez azt is jelenti, hogy vele sem feküdne le soha Odi. Nem tudott másra gondolni, a beszélgetés alatt végig ezen járt az esze, amire Odi - mivel igazán jó érzékkel volt megáldva - nagyon jól ráérzett, ezért rá is kérdezett.
- Most Te is azon aggódsz, hogy veled sem feküdnék le, igaz?
- Dehogy! Eszembe sem jutott! - hangzott a fellengzős válasz, majd mindketten jót nevettek rajta tudván, hogy nagyon is erről volt szó.

De Odi tudta, hogy ez most tényleg egy olyan lépés volt részéről, ami az életének sodrását fogja megváltoztatni. Komolyan úgy érezte, hogy soha többé nem fog igent mondani egy ajánlatra sem, ha nem akarja igazán, mert bizony volt már olyan alkalom az életében, amikor bár az elején akarta a férfit, de amikor már intimebb helyzetbe kerültek, legszívesebben meghátrált volna. De sosem tette. Soha nem mondott nemet egy ponton túl, és olyankor is visszatért a lelkesedése, de ezek voltak azok az esetek, amikor később rájött, hogy kár volt. A lelke megsérült még akkor is, ha már a legelején nem gondolkozott komolyabb kapcsolatban, a méltóságán esett csorba. Nem volt hozzá, a lelkéhez méltó cselekedet. Így hát rá kellett jönnie, hogy ez nem pálya számára, sosem volt az, és hogy milyen jól esett kimondani azt a nemet.