Sokszor hallotta, hogy "Kérlek, légy őszinte hozzám!", de mégis miért kellene kérni a másiktól, hogy legyen őszinte. Nem hihető, hogy kérés nélkül is, önként és dalolva őszinte? A fenébe is, de nem! Pedig amikor először tette meg, először volt mocskosul őszinte a barátnőjével, akkor érezte igazán felszabadultnak magát. Barátnője pedig egészen maga alá került. Annyira, hogy azt talán még mindig nem is tudja igazán, hogy mit jelentett. Egy-egy csepp információt már kapott róla, de a teljes történetet még nem tudja. De azt tudja, hogy ahelyett, hogy elzavarta volna a pasit örökre, inkább újra megnyitotta előtte a szívét, újra beengedte az otthonába és hiába mondja Odinak, hogy januárban el akarja küldeni, nem fogja megtenni. Gyenge még hozzá. Sőt, saját bevallása szerint nem akar még szembesülni az igazsággal és az "aha-élménnyel".

És most újra itt van. Újra ugyanaz az érzés kerülgeti, hogy őszintének kellene lenni a barátnőjével. El kellene neki mondania, hogy azóta párszor találkoztak Robival és bizony az ágyban is kikötöttek. Sőt! Elmentek együtt egy swinger klubba is. De minek! Annyira utálta az egész helyzetet Odi, hogy alig várta, hogy hazaérjenek. Úgy érezte, ez az, amit soha, de soha nem akar nyilvánosságra hozni. Szerette volna meg nem történté tenni az egész esetet, de már nem lehetett. Megtörtént vele. Igazából teljesen odaadta magát ennek a pasasnak, aki természetesen ott és akkor nagyon örült ennek az odaadásnak, de amint végetért a dolog, simán képes volt elfelejteni. Amióta Odi nem írt neki, azóta nem is jelentkezett.

Tulajdonképpen Robi örült neki, hogy végre az egyiket sikerült lerázni, és így könnyebbé válhattak a mindennapjai. Arról pedig egyik lánynak sem volt fogalma sem, hogy Jucit is szerette volna már maga mögött tudni. Szórakozásra vágyott és nem tartalmas kapcsolatokra, és bizony mindkét barátnő tartalmas kapcsolatra vágyott, akár bevallották maguknak, akár nem. Robi ezt pontosan tudta, hiszen művészlélek volt és elég sok tapasztalata volt a nőkkel. Nyitott volt minden szórakozásra, amibe kifejezetten sok nő belement, de ők valamiért mindig többet akartak, ki már az első randi után, ki pedig csak a tizedik együtt töltött éjszaka után, de mindegyik többet akart. A gond csak az volt, hogy Robi utálta magát azért, ha megbántotta őket, ezért inkább gyáván elbújdokolt, visszahúzódott, nem válaszolt az üzeneteikre, gondolván, hogy inkább legyen bunkó férfi, minthogy szemtől szemben bántsa őket. Juci esetében pedig inkább újra lefeküdt a lány barátnőjével, majd kérlelte Odit, hogy ne mondja el Jucinak, ami történt; elmondta neki, hogy fél tőle, hogy el fogja mondani újra, akárcsak az első ilyen alkalommal. Mindeközben arra gondolt, hogy bárcsak elmondaná Odi újra, hogy ne neki kelljen őszintén bevallania azt, hogy nem szerelmes, csak jól esik neki Juci kedvessége. Nem akarta megbántani a lányt, de ha Odi mondja el neki, hogy mit tettek újra, akkor Odi fogja megbántani, Őt pedig Juci fogja kidobni. Csakhogy nem így történt. Juci csendben volt, nem mondott semmit. Robi nem is értette, hogy mi történt, hiba csúszott a számításába.

De Robi nem tudta, hogy Odi igen is gyötrődött, és már nagyon el akarta mondani, ami történt, és tulajdonképpen egyértelmű volt számára, hogy Juci meg is fogja tudni a történteket, de a megfelelő pillanat kell hozzá. Többször végiggondolta már, hogy ha azt látná, hogy Juci mégsem akarja elküldeni Robit, akkor felteszi neki a kérdést:
- Miből gondolod, hogy szeret téged?
- Mert úgy tűnik mindent megtesz értem, kérés nélkül is és egész egyszerűen csak úgy érzem. - hangzana a válasz.
Mire Odi felkapja a vizet és a szemébe vágja:
- Komolyan azt hiszed, hogy egy pasi, aki lefekszik más nővel, szeret téged? Egy férfi, aki szeret, nem képes más nővel ágyba bújni!
- Honnan tudhatnád, hogy más nővel is lefekszik? - kérdezné Juci gyanúsan méregetve barátnőjét. Mire Odi szóhoz sem jutna, csak néznének egymásra meredten. Jucinak ekkor leesne, de mivel hallania kell a választ, az igazságot Odi szájából, ezért rákérdezne:
- Újra megtetted?
- Mennem kellene - mondja Odi. - Jobb, ha megyek! - és feláll, elindul az ajtó felé. Juci nem hagyja annyiban:
- Újra megtetted ezt velem azok után, hogy tudtad, majd belehaltam?
- NE! Ne mondd ezt! Hogy engedhetted be újra Robit az életedbe, miután megcsalt velem? Mit gondoltál, hogy megváltozik? Mit gondoltál, hogy megváltozom? - vágta a barátnője fejéhez Odi mindazokat a gondolatokat, amik már régen nyomták a lelkét. Juci könnyei elerednének, nem tudná megállítani őket többé. Újra padlóra kerülne, és ki tudja, mikor állna fel, ezért nem mondhatja el, nem is utalhat rá, és nem fedheti fel, mi történt, újra.